Insomnia. 10 idei să te desparți cât mai ușor de ea – HypnoX
cum scapi de insomnie

Insomnia. Un cuvânt pe care vrei să-l uiți cât mai repede. Așa e?

Iată câteva recomandări pentru a scăpa de nopțile în care te întorci de pe o parte pe alta și nu poți adormi.

1. Renunță la cofeină după ora 14.00!

Dacă te-ai obișnuit să bei cafea pe toată durata zilei, îți va fi greu să renunți la acest obicei. Înlocuiește-o pe cea de după-amiază cu un ceai. Vei vedea efectele încă din prima zi, când seara ți se va face somn mult mai repede.

2. Fără televizor și telefon înainte de culcare

Lumina albastră a ecranelor de la televizor sau de la mobil afectează somnul. Lasă-le deoparte, ascultă muzică relaxantă sau citește!

3. Transformă-ți patul într-un loc îmbietor!

O saltea incomodă, o pernă nepotrivită, o poziție nefericită pot provoca insomnii. Atenție la toate acestea. Și ele sunt importante, dacă vrei un somn odihnitor.

4. Nu te certa cu nimeni înainte să adormi!

Încearcă să eviți discuțiile în contradictoriu la ore târzii. Nu vei face decât să-ți creezi o stare de iritare care va continua câteva ore bune după.

5. Atenție ce citești seara!

Dacă-ți place să citești înainte de culcare, alege doar lecturi plăcute – evită pagini care pot provoca fie insomnii, fie coșmaruri!

6. Potrivește-ți ceasul biologic!

O idee care dă roade e să-ți ordonezi programul și să te trezești la aceeași oră, chiar și în weekend. Organismul se va adapta ușor.

7. Fără moțăit de după-amiază

Nici măcar în weekend! Deși aparent un pui de somn ar fi recomandabil, riști să-ți compromiți somnul de noapte, singurul cu adevărat odihnitor.

8. Mănânci ușor, adormi ușor!

Ca și tine, organismul tău are nevoie de odihnă seara, nu să lucreze la digestie!

9. Ce să nu faci înainte de somn

Evită orice factor perturbator (fumat, alcool), cel puțin cu câteva ore înainte de somn. Chiar și exercițiile fizice riscă să-ți compromită somnul dacă le faci seara.

10. Încearcă să iei un supliment alimentar!

Suplimentele alimentare nu creează dependență, au ingrediente naturale și pot fi luate la nevoie sau pe termen scurt. Încearcă Hypnox® DuoMAX! Iei o pastilă cu 30 de minute înainte de culcare! Poți comanda online de aici.

Foto: pexels.com