7 lucruri pe care nu le știai despre vise – HypnoX
7 lucruri pe care nu le știai despre vise

Se întâmplă, uneori, să ai un vis care te poate urmări și ani de zile. Alteori, deși dimineața, cum ai deschis ochii, îți amintești perfect ce ai visat, la câteva minute după se poate să nu mai știi mare lucru. Iată câteva curiozități despre vise, pe care poate nu le știai.

1. Visăm doar persoane pe care le-am văzut deja

E posibil ca de prezența unora în viața noastră să nu fi fost conștienți. Să fie oameni pe care doar i-am zărit în metrou sau pe stradă sau într-o vacanță. 

2. Visele apar doar în faza somnului REM

Somnul REM  este o etapă a somnului caracterizată prin mișcarea rapidă a ochilor. Această fază apare prima dată la 90 de minute după ce adormim și reapare la fiecare 90 de mintre. De-a lungul nopții, această etapă devine mai lungă

3. După 5 minute de când ne trezim, 50% din vis s-a șters

După 10 minute uităm 90% din vis. Dacă vrei să ții minte ce-ai visat, păstrează pe noptieră un carnețel și un pix și notează-ți ce-ți amintești imediat cum te-ai trezit.

4. Bărbații visează alți bărbați în proporție de 70%

În schimb, femeile visează femei și bărbați în același procent. Nu există statistici care să spună cum visează copiii.

5. Frica nu este principala emoție care apare în coșmaruri

Cercetările au arătat că mult mai des apar sentimentele de tristețe, vinovăție și confuzie, deși adesea ne amintim un vis din care ne-am trezit cu o stare generală de teamă fără să știm de ce.

6. Este normal să visezi

Persoanele care nu au vise se confruntă cu tulburări de personalitate. Așa că nu trebuie să te sperii, chiar dacă uneori ai vise care te urmăresc mari perioade de timp.

7. Se spune că 12% din oameni visează în alb și negru

Procentul era mai mare înainte de apariția televizoarelor color. Există studii care arată că persoanele mai în vârstă visează mai des în alb și negru, deoarece au avut acces la un televizor alb-negru.

 

Foto: Pexels.com

Leave a Comment: