5 motive pentru care somnul este important – HypnoX

Somnul este esenţial pentru o funcţionare optimă atât a creierului, cât și a întregului corp. Atunci când somnul este agitat sau când ne confruntăm cu stări de insomnie, organismul uman nu are capacitatea de a funcționa la parametri normali. Iată câteva motive care te vor face să-ți dai seama de importanța somnului!

Starea generală de sănătate se îmbunătățește
În timpul somnului au loc procese care ajută funcționarea inimii, a vaselor de sânge, dar și a celulelor și ţesuturilor.

Somnul odihnitor întărește sistemul imunitar
Somnul de calitate are un rol important în întărirea sistemului imunitar și în felul în care organismul reacţionează la insulină.

Dacă nu dormi suficient, e posibil să te îngrași
Lipsa somnului este unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru obezitate. De asemenea, dacă dorești să slăbești, somnul de calitate este esențial în procesul de pierdere a kilogramelor în plus.

Somnul de calitate crește capacitatea de concentrare
Somnul este important și pentru funcționarea optimă a creierului. Concentrarea, productivitatea și performanța sunt îmbunătățite dacă te odihnești noaptea minimum șapte ore, iar somnul nu este întrerupt.

Previne stările de depresie și anxietate
Studiile arată că lipsa cronică de somn are legătură cu stresul emoțional și chiar cu stările de anxietate sau depresie. De fapt, o singură noapte de somn prost te face să nu funcționezi bine a doua zi, așa că, pentru a nu ajunge la probleme mai grave, încearcă să rezolvi neplăcerile legate de insomnii.

Comments

  • 1 februarie 2018

    Bună, acesta este un comentariu.
    Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog vizitează ecranul Comentarii din panoul de control.
    Avatarele comentatorului provin din Gravatar.

Sorry, the comment form is closed at this time.